Region

Dačić: Beograd nikada neće dozvoliti ukidanje Republike Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Srbije poručio je da Beograd poštuje Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku u BiH i da nikada neće dozvoliti ukidanje Srpske.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, Dačić je ukazao da za njeno podnošenje nije bilo saglasnosti tročlanog Predsjedništva BiH, zbog čega ona nije legitiman dokument.

“Kada je reč o Dejtonskom sporazumu, sigurno je da će sada priča ići ka tome da se osporava postojanje Republike Srpske, zbog toga što je ona `genocidna` tvorevina”, rekao je Dačić za “Večernje novosti”.

On je ocijenio da će od odnosa druga dva naroda u BiH prema srpskom narodu zavisti kako će se, da li će se i u kom smjeru dalje odvijati odnosi u BiH, ističući da Beograd neće dopustiti ukidanje Republike Srpske.

Komentarišući odnos EU prema Srbiji i činjenicu da su skoro sve zemlje Unije glasale za rezoluciju o Srebrenici, Dačić je rekao da Srbija nije gajila iluziju da će neke zapadne zemlje promijeniti svoje stanovište.

“Nije nama Evropa okrenula leđa u NJujorku, jer ona nikada nije ni bila za nas. Mi ćemo naravno da sarađujemo sa EU dok god je to u našem interesu, a ako naši nacionalni interesi budu ugroženi, tu se onda zna naš odgovor”, rekao je Dačić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button