Region

Dačić: Posjeta kineskog predsjednika Sija Srbiji istorijska u svakom smislu

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je posjeta predsjednika Kine Si Đinpinga Srbiji istorijska posjeta u svakom smislu, i da bi to bila istorijska posjeta i za mnogo veće zemlje od Srbije.

– Mi smo poslije 5. oktobra imali jedno suludo ponašanje prema Kini. Oni su nama dali kredit za vreme sankcija i ratova. I kad je pao Milošević, Labus, Đinđić i ostali su rekli, “nas ne interesuje da vraćamo kredit Kini. To su oni dali Miloševiću”. Vi ste time otpisali jednu svjetsku silu – rekao je Dačić u nedjelju za TV Pink.

Dačić je napomenuo da je Kina svjetska sila koja ima milijardu i po stanovnika i pravo veta u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

On je naglasio da Si nije slučajno odabrao Srbiju i Mađarsku tokom svoje posjete Evropi, jer Kina Srbiju doživljava kao prijateljsku zemlju, a Beograd gaji izuzetno prijateljske odnose sa Pekingom.

Govoreći o negativnim pisanjima zapadnih medija zbog posjete kineskog predsjednika Srbiji, Dačić je rekao da smatra da je potpuno nesvrsishodno pričati o tome i da Srbija ne treba nikome da se zbog toga pravda.

– Јa mislim da mi ne treba da se uopšte osvrćemo na to. Mi treba da idemo dalje. U ekonomskom smislu, a prije svega u političkom. Pa naravno da ćemo da budemo prijatelji sa onima koji nas vole – ocijenio je Dačić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button