Region

DF: Mandić potencijalni kandidat na predsjedničkim izborima, ne prihvatamo nestranačku ličnost

Šef Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović izjavio je da u tom savezu ne razmatraju opciju nestranačkog predsjedničkog kandidata i dodao da je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić potencijalni kandidat na predsjedničkim izborima 19. marta.

Mi još nismo odlučili da saopštimo ime kandidata. Mandić je definitivno jedan od potencijalnih. Međutim, dosta toga zavisi od ostalih kandidata, ko će i na koji način da nastupi na izborima. Uglavnom, kandidat će biti neko iz najužeg rukovodstva DF-a – rekao je Radunović za podgoričke medije

Ističe da za DF ne dolaze u obzir zajednički kandidat parlamentarne većine i nestranačka ličnost.

  • Mislim da je ta varijanta nestala onog momenta kada nije došlo do formiranja 44. Vlade, ne vidim da iko pokazuje volju za takvim nečim i mi zaista nećemo pokušati da izmirimo parlamentarnu većinu i da prihvatimo nestranačkog, nego izlazimo sa svojim kandidatom – naveo je on.

Stranke ili grupe građana kandidate za predsjednika države mogu predložiti Državnoj izbornoj komisiji najkasnije 20 dana prije dana izbora, odnosno 28. februara do ponoći.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button