Sport

Đoković: Kraj karijere mi nije ni na vidiku

Srbijanski teniser Novak Đoković kaže da je pokušao na najbolji način iskoristiti vrijeme koje zbog nevakcinacije nije proveo u Sjedinjenim Američkim Državama, a gdje je, između ostalog, propustio i nastup na US Openu.

“Čovjek sam koji snažno vjeruje da se sve dešava s razlogom, a na nama je da li ćemo gledati čašu kao polupunu ili polupraznu. Ja se trudim uvijek biti pozitivan u životu, a kada već nisam mogao ići u Sjedinjene Američke Države, trudio sam se na vrijedan način iskoristiti to vrijeme i bio sam s porodicom te provodio vrijeme s nekim ljudima s kojima inače ne stižem”, rekao je Đoković.

Kaže da je slobodno vrijeme iskoristio kako bi više vremena mogao raditi na nekim tehničkim i taktičkim detaljima.

“Kada je riječ o tenisu, dobio sam više vremena da radim na nekim detaljima u vezi s igrom, tehničkim i taktičkim. Moram kazati da se nisam baš osjećao komfornim kada sam trenirao i vježbao poene, samo da ne bih dobio povoljne vijesti u vezi s odlaskom u SAD. Morao sam konstantno da prilagođavam program treninga, a sportisti je jako važno da tačno zna kada je trening, kada je oporavak. Ipak, iskoristio sam vrijeme na pravi način”, kaže Đoković.

Posebno je podvukao činjenicu da još uvijek ne razmišlja o prekidu karijere i da će igrati sve dok ga tijelo služi i dok osjeća da se može takmičiti s mlađim teniserima.

“U ovoj fazi karijere, ne želim trčati s turnira na turnir, već se koncentrišem na ono najvažnije. Želim očuvati tijelo i imati dugu karijeru, na umu nemam godine i da li je to još jedna ili deset godina. Kako god… Tijelo me služi i ne vidim kraj svoje karijere na horizontu. Želim nastaviti dokle god se budem osjećao dobro i dokle god mogu da se takmičim s mlađima, da budem jedan od kandidata za Grand Slam titule”, zaključio je srbijanski teniser.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button