Politika

Dodik: Helez želi da umanji značaj priče o paradžematima u FBiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je cilj iznošenja tvrdnji ministra odbrane BiH Zukana Heleza da postoje paravojni kampovi na teritoriji Srpske da umanji značaj priče o paradžematima, podsjećajući da je OBA BiH prije nekoliko godina rekla da ima 3.500 “spavača” raspoređenih u paradžematima.

Dodik je rekao da se zna da i danas policija FBiH ne smije da uđe u neka sela u kojima postoje jake islamističke grupe, ističući da priču o paradžematima u BiH nije izmislila Srpska.

On je upitao šta nije istina u izvještaju Republike Srpske u kojem se navodi da je registrovano više od 100 paradžemata na teritoriji BiH.

  • Sa druge strane, ni OBA ni EUFOR za izvjšetaj iz Republike Srpske nisu odgovorili negativno – rekao je Dodik i ukazao da su opovrgnute tvrdnje ministra odbrane Zukana Heleza da postoje paravojni kampovi na teritoriji Srpske.

Dodik je rekao da je plan da prijedlog o smjeni Heleza bude pokrenut u PS BiH BiH i da ide kroz parlamentarnu proceduru.

  • Republika Srpska je spremna da prikaže sve ono je pokriće za izvještaje koje je ranije predstavila i da pokaže koliko Helez nije u pravu. Što se tiče nas iz Republike Srpske, naš odnos prema njemu je nula i nijedan njegov prijedlog neće biti uzet u razmatranje, niti će biti donesena nijedna odluka na njegov prijedlog. Ako hoće stagnaciju u Ministarstvu odbrane, neka imaju, mi nemamo nijedan problem – rekao je Dodik.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button