Vijesti

IN4S.NET OBJAVIO: NATO sprema napad na Milorada Dodika


NATO je u poslednjih nekoliko dana ojačao svoje borbene efektive u Bosni i Hercegovini, čemu u prilog ide i činjenica da se u poslednjih nekoliko dana intenziviralo delovanje američke vojno-transportne i izviđačke avijacije nad teritorijom BiH.

Pored navedenog, registrovani su svakodnevni provokativni pokreti kopnenih snaga NATO, pre svega na području Republike Srpske, što zvaničnici Alijanse pravdaju “redovnim aktivnostima”.

Međutim, kako ekskluzivno saznaje IN4S, pravi razlog ovakvih taktičkih razmeštanja i sveukupnih aktivnosti NATO su navodne pripremne radnje za protivpravno lišenje slobode Milorada Dodika, srpskog člana predsedništva BiH.

Navedena otmica bi se realizovana prepadnom akcijom kopnenih snaga NATO uz helikoptersku podršku, nakon čega bi se Dodik avionskim letom Alijanse nasilnim putem prebacio u neku od trećih zemalja.

IN4S smatra da je formalni razlog bio sadržan u činjenici što Dodik nije osudio specijalnu vojnu operaciju i denacifikaciju u Ukrajini, ili pak kroz fingirane sudske procese zbog navodne korupcije. U svakom slučaju, povod bi bio trivijalnog, a akcija izuzetno nasilnog karaktera.

Prema procenama našeg izvora, ovo bi bio samo međukorak u okviru jedne šire strategije destabilizacije Balkana, a ona se svodi na izazivanje adekvatnog odgovora i reakcije Predsednika Republike Srbije, s obzirom na strategijsku važnost i značaj Republike Srpske za Republiku Srbiju.

Takođe, stratezi NATO procenjuju da Srbija i Srpska u ovom trenutku ne mogu dobiti značajniju podršku Ruske Federacije zbog aktuelnih dešavanja u Ukrajini, te shodno tome razvijaju navedene subverzivne varijante ne samo po pitanju Republike Srpske, već i pitanju južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, zaključuje IN4S

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button