Svijet

Moskva: Eliminisano više od 100 stranih plaćenika kod Harkova

Ruska avijacija eliminisala je više od 100 stranih plaćenika u oblasti Harkova, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

“Visokoprecizno oružje vazduhoplovnih snaga Rusije pogodilo je punkt stranih plaćenika u rejonu naselja Zoločev u Harkovskoj oblasti. Poginulo je više od 100 ekstremista iz Poljske i Nemačke, a više od 50 ranjeno”, navodi se u izveštaju, prenela je agencija RIA Novosti.

Dodaje se da je rusko ratno vazduhoplovstvo napalo borbene položaje 53. mehanizovane i 68. pešadijsko-streljačke brigade Oružanih snaga Ukrajine kod gradova Ugledar, Dobropolje i sela Vođanoje u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici.

“Gubici ovih jedinica iznosili su više od 260 ljudi. U rejonu Marinke artiljerci su likvidirali oko 70 odsto ljudstva trećeg bataljona 66. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, a na pravcu Soledara 15. bataljon 58. motorizovane brigade izgubio je više od polovine vojnika i vojne opreme”, dodaje ministarstvo.

Ruski vojni resor je prošle nedelje saopštio da je od 24. februara, nakon početka specijalne vojne operacije, u Ukrajinu stiglo 7.282 stranih plaćenika – najviše iz Poljske, Kanade, SAD, Rumunije, Gruzije i Velike Britanije.

Od toga je 2.682 eliminisano, a 2.408 je pobeglo iz zone borbenih dejstava.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button