Politika

Nešić smatra da ovaj SDA dvojac pokušava posvađati bošnjački narod sa svima

Predsjednik DNS Nenad Nešić apelovao je na lidera SDA Bakira Izetbegovića i ministarku inostranih poslova Biseru Turković da, kako kaže, prestanu sa “prizivanjem zla, kukanjem i patetisanjem po svijetu, i da se okrenu komšijama i realnom životu”.

Prestanite plašiti narod sukobima, jer ih neće biti. Sijanjem straha ne možete sakriti sve veće siromaštvo, inflaciju, svakodnevna poskupljenja, male penzije i plate, nabujalu korupciju i potpuno nesnalaženje da sanirate ekonomske posljedice krize. Nije narod glup pa da ne zna da sve to radite s ciljem da prosječnom biraču usadite misao – neka smo i gladni, samo da rata ne bude – kaže Nešić komentarišući nastup Bisere Turković u Кataru gdje je izrazila ”bojazan da bi se destabilizacija iz Ukrajine mogla prenijeti i na Zapadni Balkan”, te govorila ”o blokadi institucija i bezbjednosnoj krizi”.

Nešić podsjeća da se Izetbegović, takođe, u svom pismo međunarodnim zvaničnicima, obrušio na HNS, govorio o ugrožavanju mira i stabilnosti.

– Dvadeset i šest godina nakon Drugog svjetskog rata, bivša Jugoslavija se gradila punom parom, otvarale su se fabrike, radio je svako ko je želio, a Turkovićeva i Izetbegović 26 godina nakon poslednjeg građanskog sukoba idalje mantraju o ratu. Za to vrijeme, firme propadaju, narod se iseljava i imamo više penzionera nego radnika – konstatuje Nešić.

Ako nešto ne funkcioniše u BiH, primjećuje on, to je Federacija gdje je SDA dominantna politička partija.

– Oni nekom pričaju o blokadama, a Novalić im je premijer u tehničkom mandatu četiri godine. Ako pogledate i nivo BiH, u većini institucija kojima upravljaju kadrovi SDA je haos i anarhija.Ako ne može kako oni hoće, a oni hoće da su oni gospodari, a ostali raja, onda sve blokiraju i razvaljuju, a krivicu pokušavaju prebaciti na druge – ističe Nešić.

Ne valjaju im, kaže on, ni Hrvati ni Srbi u BiH, ne valja im ni Hrvatska ni Srbija.

– Pokušavaju posvađati bošnjački narod sa svima, to je njihova politika. Uvjeren sam da je i bošnjačkom narodu muka od svega tog i da će u penziju poslati i Izetbegovića i Turkovićevu – zaključio je Nešić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button