Banja Luka

Nije pitanje ko je ubio Davida, već ko to zataškava!

Građani okupljeni oko grupe Pravda za Davida okupili su se ispred banjalučkog Okružnog tužilaštva tražeći da predmet Dragičević bude ustupljen BH Tužilaštvu. Banjalučko tužilaštvo je danas saopštilo da će predmet državnom tužilaštvu dati na uvid.

Aktivisti su najavili i održali okupljanje ispred banjalučkog okružnog tužilaštva tražeći da predmet Dragičević bude predat u nadležnost Tužilaštva BiH, a Okružno tužilaštvo Banjaluka je gotovo istovremeno saopštilo da će predmet dati na uvid državnom tužilaštvu.

Građani okupljeni oko grupe Pravda za Davida najavili su da očekuju kompletno preuzimanje predmeta. Kažu da se ne zadovoljavaju samo davanjem na uvid već traže istragu o istrazi.

Građani koji su došli pred Okružno tužilaštvo Banjaluka nekoliko puta su uzvikivali imena tužioca Dalibora Vreće ali i donedavnog glavnog tužioca sada penzionisanog Želimira Lepira. Tvrde da neće odustati od zahtjeva da istraga dovede do imena ubica i naručioca ali da je sada neophodno utvrditi ko zataškava slučaj i spriječava istragu i zašto.

David Dragičević nestao je u noći sa 17 na 18 mart 2018. Godine a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta. Zvaničnici policije tvrdili su da se radi o nesrećnom slučaju i zadesu a tužilaštvo je kasnije otvorilo istragu o ubistvu protiv NN lica. Istraga za sada nije dala nikakve rezultate.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button