Banja Luka

Novi radovi u Srpskim Toplicama: Grad Banjaluka daje još 330.000 KM za završeni most

Grad Banjaluka je potpisao novi ugovor za izvođenje dodatnih i nepredviđenih radova na mostu u Srpskim Toplicama.

„Kozaraputevima“ je dato još 330.000 KM sa uračunatim PDV-om, piše portal pratimotendere. Prethodno je za most sa jednogodišnjom upotrebnom dozvolom izdvojeno 3,8 miliona maraka.

„Most je prošao sve procedure koje je trebao sa prođe. Želim da zahvalim prethodnoj administraciji na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem koji su i započeli ovaj projekat”, rekao je 13. jula, prije tačno mjesec dana, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, otvarajući most u Srpskim Toplicama.

Potom je otišao na odmor ponosan što je za ovo zdanje, za koje je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske izdalo upotrebnu dozvolu na tek godinu dana, s obzirom na uzurpaciju dvije privatne parcele na kojim nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, izdvojeno 3,8 miliona KM.

Portal pratimotendere.ba navodi da je primijenjen krajnje netransparentan pregovarački postupak bez objave obavještenja u janosti, a sve sa sljedećim opravdanjem:

„Javnu nabavku za izvođenje dodatnih i nepredviđenih radova neophodno je pokrenuti radi okončanja izgradnje mosta.“

Tranparentnost nove gradske administracije ne postoji, jer ni gradonačelnik Stanivuković, a ni njegovi saradnici nisu objasnili šta podrazumijevaju dodatni radovi, odnosno šta to nije bilo obuhvaćeno glavnim ugovorom na osnovu kojeg su potrošeni milioni maraka iz budžeta.

Preduzeće “Kozaraputevi” će, kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora, posao morati da završi u narednih 15 dana.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button