Banja Luka

Ograda u centru Banjaluke: Počinje izgradnja kompleksa Bijeli dvor?!

Ograda koja je ovih dana postavljena oko „Čajevčeve“ zgrade u centru Banjaluke, po svemu sudeći, najavljuje da uskoro počinju radovi.

Na toj lokaciji prema informacijama koje su se u javnosti tiho pojavile još prije dvije godine, uglavnom samo na Internet forumima i društvenim mrežama, gradiće se stambeno-poslovni kompleks zvučnog naziva „Bijeli dvor“.

„Čajevčeva“ zgrada, u kojoj je između ostalih i kafić Combo, biće rekonstruisana i pretvorena u hotel „Inter“ sa pet zvjezdica i fasadom u stilu klasicizma. Svi objekti iza te zgrade, na prostoru do zgrade IRB-a trebalo bi da budu srušeni.

Tako je koktel bar Smuggler prije tri dana prestao sa radom, jer im je isključena struja. Na društvenim mrežama potvrdili su da se sele i traže novu lokaciju za nastavak rada.

U promotivnom videu, koji se na YouTube pojavio prije godinu dana, najavljeno je da će se na adresi Kralja Petra I Karađorđevića 103, preko puta Banskog dvora izgraditi poslovno-stambeni kompleks u sklopu kojeg će, između ostalog, biti ugostiteljski objekti, wellnes i spa centri, teretane, dječije igraonice i drugi uslužni sadržaji, ali i dva nivoa garažnog prostora.

Kao projektant naveden je projektni studio „Motika“ iz Zvornika, dok je u videu kao investor predstavljen „Mega invest“ Banjaluka o kojem do sada nije bilo značajnih informacija u javnosti. Pojedini mediji su ranije, pozivajući se na nezvanične informacije, isticali da je investitor „Premium invest“ na čijem sajtu se navode samo kontakt podaci, odnosno da im je sjedište u Gospodskoj ulici, tačnije u Veselina Masleše 1.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button