Region

“Postoje velike mogućnosti”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Hjong-ćen Čea.

Vučić mu je zahvalio što je, svojim posvećenim radom, doprineo unapređenju bilateralnih odnosa dveju zemalja, a posebno na tome što je veći deo svojih diplomatskih aktivnosti posvetio privlačenju korejskih investitora u Srbiju.

Vučić i ambasador Če su se saglasili da treba nastaviti sa intenziviranjem političkog dijaloga i jačanjem ekonomskih veza dveju zemalja, s obzirom na velike mogućnosti za privrednu saradnju, saopštila je pres služba predsednika.

I ovom prilikom je konstatovano da se sve više korejskih kompanija interesuje za uslove investiranja na srpskom tržištu, zahvaljujući i radu kancelarije KOTRA (Korejska agencije za promociju trgovine i izvoza).

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti i za saradnju u drugim oblastima, poput obrazovanja, kulture i sporta, kao i projektima “pametnih gradova”, elektronske uprave i zaštite životne sredine.

Ambasador Če je rekao da mu je bila čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i zahvalio na podršci koju je predsednik Vučić pružao njegovom radu, posebno u oblasti ekonomske saradnje. On je, takođe, rekao da će i na novoj dužnosti nastaviti da radi na promovisanju Srbije kao odlične destinacije za investicije korejskih kompanija.

Predsednik Vučić je ambasadoru Čeu poželeo mnogo uspeha na novoj dužnosti, uveren da će i dalje doprinositi saradnji dveju zemalja.

Vučić je podsetio da predsednik Republike Koreje ima otvoren poziv da poseti Srbiju.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button