COVID-19

Razmatra se mogućnost ukidanja vanredne situacije

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske razmatra parametre koji se odnose na trenutnu epidemiološku situaciju u vezi sa eventualnim ukidanjem vanredne situacije u Srpskoj koja je uvedena zbog pandemije vurisa korona, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

UInstitutu napominju da je trenutna epidemiološka situacija u vezi sa kovidom 19 u Republici Srpskoj stabilna.

– Kada govorimo o ukidanju vanredne situacije, Institut u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Srpske razmatra sve parametre u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom, kao i mjere koje su još na snazi – istakli su u Institutu.

Vlada Republike Srpske proglasila je 16. marta 2020. godine vanrednu situaciju za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije usljed pojave virusa korona.

Donošenjem ove odluke, snage za zaštitu i spasavanje, shodno Zakonu o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, stavljene su pod komandu Republičkog štaba za vanredne situacije.

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je 5. maja da kovid 19 više ne predstavlja globalnu vanrednu situaciju, što je veliki korak ka okončanju pandemije u toku koje preminulo više od 6,9 miliona ljudi.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button