Politika

SDS neće dati legitimitet lažnoj Dodikovoj politici

Mi iz SDS-a nećemo da dajemo legitimitet lažnoj politici Milorada Dodika čiji je jedini cilj manipulacija sopstvenim narodom – istakao je Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS.

Dok Dodik godinama poziva Incka na svoju krsnu slavu a svo to vrijeme se navodno svađaju putem medija. Ta siuacija opisuje lažnu politiku SNSD-a. Кako to da Valentin Incko Dodiku odgovara kao gost na porodičnoj slavi a danas kad odlazi mu ne odgovara? Mi iz SDS-a nećemo da dajemo legitimitet takvoj lažnoj politici Milorada Dodika čiji je jedini cilj manipulacija sopstvenim narodom – istakao je Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS, na pres konferenciji nakon sjednice Кolegija NSRS.

„Dešava se zloupotreba Narodne Skupštine Republike Srpske na način da neko, provodeći svoje lažne politike, svojata Narodnu skupštinu bez dogovora sa partijama koje učestvuju u radu parlamenta. Ovo je oš jedna u nizu lažnih predstava Milorada Dodika“, pojasnio je Stanić.

Stanić je kazao da očekuje da će sutrašnja sjednica ličiti na sve prethodne sjednicu u kojima Dodik vrijeđa narodne poslanike, psuje ih i priča kako ih prisluškuje i na sve će ličiti osim na ozbiljnu raspravu.

„Pitam građane i javnost, šta se desilo sa referendumu o 9. januara koju je Dodik lažno gurao u Narodnu skupštinu Republike Srpske u vrijeme predizborne kampanje 2016. godine. Ili zašto je na zasjedanje Narodne skupštine poslat lažan materijal o Programu reformi ili MAP-u a uprkos zaključcima Narodne skupštine Dodikovi ministri i predsjedavajući Savjeta ministara danas ubrzano vuku BiH u NATO na način da se Republika Srpska više ništa ne pita po pitanju NATO integracija“, kazao je šef Кluba poslanika SDS.

Stanić je istakao da SDS neće podržati ovu predstavu Milorada Dodika jer da je bilo volje da se priča o radu Valentina Incka ta sjednica je trebala biti održana prije 5 godina.

„Namjere predlagača ovoga teme i ovog dnevnog reda su sve osim iskrene“, zaključio je Stanić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button