Banja Luka

Stanivuković najavio rušenje restorana u Boriku: Fiktivni muzičari dobijali veće honorare nego neke zvijezde

Ovo je izvještaj za rubriku “vjerovali ili ne”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, predstavljajući nove nalaze “Tima za reviziju”, odnosno Komisije za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada Grada Banjaluka koju je formirao odmah po preuzimanju funkcije krajem prošle godine.

Stanivuković je istakao da je ugostiteljski objekat Akvana angažovao ljude koji nisu pjevači da pjevaju i da ih je platio 17.000 KM.

“I to za pjevanje koje se nikad nije desilo. Mi smo se raspitivali kod svih muzičara i u registrima i nigdje nisu registrovani. Za pjevanje je angažovana Dragana Ristić, pomoćnica ministra trgovine i turizma koja uopšte nije pjevačica i za to joj je isplaćen honorar od 17.000 KM. Takođe, angažovana je njena majka Jevrosima koja isto nije pjevačica, koja se ne bavi muzikom. Dakle, sve je fiktivno. Fiktivni muzičari su dobijali veće honorare nego što dobije Željko Samardžić i mnoge sjajne zvijezde”, rekao je Stanivuković.

Kazao je da je fiktivnim muzičarima isplaćivano više nego što je ugovoreno.

“Kćerki Dragani je ugovoreno 13.000, a isplaćeno joj je 17.000 KM. Majci Jevrosimi je ugovoreno 2.000 KM, a isplaćeno 10.000 KM”, rekao je Stanivuković.

Istakao je da je za ketering u “Akvani” utrošeno 1.200 kg brašna, kao i da se kuvar u “Akvani” potpisao da pomenuti ketering nikad nije ni naručen ni isporučen.

“Sve to se dešavalo u decembru, kada se zbog korone to nije moglo organizovati. Dakle, ti troškovi su fiktivni”, tvrdi gradonačelnik.

Stanivuković uvjerava da je, kako je rekao, najveća prevara restoran Mileta Radišića u naselju Borik na gradskoj zemlji.

“Taj restoran će biti srušen. Tu uopšte nije predviđen restoran, to je zeleni pojas, predviđeno je zelenilo”, istakao je Stanivuković i pojasnio da se radi o nadogradnji ugostiteljskog objekta “Kajak”.

Smatra da ako policija, kako je naveo, “sada ne bude gost ovim ljudima, ne znam onda kada će da bude”.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button