Banja Luka

Stanivuković: U “Akvani” nestao ekspres restoran vrijedan oko 100.000 KM

 U preduzeću “Akvana” prema novom popisu nestao je čitav ekspres restoran vrijedan skoro 100.000 KM, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prilikom predstavljanja trećeg izvještaja takozvanog “Tima za reviziju”.

Dodao je da institucije i dalje ćute, te da ne zna šta je još potrebno da rade u Gradskoj upravi da bi MUP RS i Tužilaštvo počeli da rade svoj posao.

“Tražimo od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS da što prije odgovori na upit Mile Radišića za restoran ‘Kajak’. Dokazali smo sve i u četvrtak će biti postavljena traka oko ovog restorana i objekat neće raditi do rušenja. Zahtjev za legalizaciju ovog objekta je odbijen, a odbijen je zbog toga što je po zakonu sve ono što je građeno poslije 2018. godine ne može se naknadno legalizovati. Ovo nije upereno protiv porodice Radišić, već se mora poštovati zakon, te je poruka da u Banjaluci nema privilegovanih”, rekao je Stanivuković.

Istakao je da Dragana Čavka, bivša Ristić, ne samo da dobro pjeva, nego dobro i jede.

“Za jedan dan u ‘Akvani’ pomoćnica ministra trgovine i turizma RS pojela je 1.580KM i fakturisala na Ministarstvo, a ono nije htjelo da plati to, a to neko mora platiti. U ‘Akvani’ je nestao čitav ekspres restoran, vrijednosti oko 100.000 KM. Po imventuri piše da ima, a po novom popisu nema uopšte ekspres restorana. Mi ga tražimo, jedino je ostala pecana. Takođe, klima je plaćena 1.700 KM, a nije je bilo, pa se odjednom našla ispred ulaza u skladište”, istakao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, “Akvana” je platila advokatsku kancelariju da je brani, ali kada se pojavio veliki spor zbog duga “Noveteksu” većeg od 2,2 miliona KM, Vedran Mitrović je sam otišao na sud.

“On je tada sam išao da brani ‘Akvanu’ i tada nije izjavio nijednu žalbu niti tražio ijednu fakturu, nego se slagao sa svim”, kazao je Stanivuković.

Naglasio je da su ustanovljene nepravilnosti kod krova oko Banskog dvora.

“Novi krov je na ovom objektu kulture u centru grada plaćen 610.000 KM, a sav je iskrpan. Nestao je i stari bakarni krov koji je skinut sa zgrade. Zbog čega stari nije prodan?”, upitao je Stanivuković.

Kazao je da idu proaktivno da povrate taj novac.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button