Politika

Stevandić: Јasno da je NSRS štitila Ustav

Veoma je jasno da je Narodna skupština Republike Srpske reagovala u skladu sa zakonom, Ustavom i demokratskim principima. Јasno je da je NSRS štitila Ustav i utvrdila da svi koji su učestvovali u postupku donošenja zakona radili na zakonit i demokratski način, rekao je danas predsjednik Parlamenta Srpske Nenad Stevandić za RTRS.

Potpuno je jasno da nepostojeći i nelegalni visoki predstavnik ne djeluje na zakonit i demokratski način kada donsi zakon mimo stava Venecijanske komisije i van procedura propisanih Ustavom BiH i Ustavom Republike Srpske – rekao je Stevandić reagujući na odluku Ustavnog suda Srpske koji je utvrdio da NSRS i predsjednik Srpske nisu povrijedili Ustav.

Stevandić ističe da nelegalni visoki predstavnik nema pravo da donosi zakone, iako Kristijan Šmit to pokušava da čini.

  • Ovdje je tragično da osoba koja nema pravo da donosi zakon, nameće zakon kojim se pokušava inkriminisati, zatvoriti, osuditi oni koji rade po Ustavu i zakonu, kao što je to radio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i kao što to radi Narodna skupština Republike Srpske – rekao je Stevandić.

On kaže da je paradoksalno da oni koji krše Ustav i zakon odlučuju o sankcionisanju onih koji rade u skladu sa Ustavom i zakonom.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button