Vijesti

Stevandić: Ne dozvoliti da srpske žrtve budu potcijenjene

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da ova stranka želi da pokrene kampanju o ravnopravnosti žrtava rata u BiH, jer smatra da su srpske žrtve diskriminisane.
Stevandić je rekao da će ovu kampanju pokrenuti sutra posjetom pravoslavnom groblju u Bratuncu zajedno sa predstavnicima porodica poginulih i nestalih iz bratunačke regije.

“Cilj je da uvedemo ravnopravnost za srpske žrtve, da se ne dešava da se, kada se stave slike sa srpskim žrtvama, naređuje da se one skidaju”, rekao je Stevandić novinarima na Jahorini nakon sjednice Predsjedništva Ujedinjene Srpske.

On je poručio da su srpske žrtve jednake sa svim drugim žrtvama.

“Naša je dužnost da ne dozvolimo da one budu potcijenjene i ponižene u Republici Srpskoj”, rekao je Stevandić.

On je naveo da Ujedinjena Srpska na predstojećim opštim izborima u oktobru očekuje da bude jedna od tri prvoplasirane stranke u Republici Srskoj.

“Prema rezultatima anketa, a i našeg rada na terenu i svega što doživljavamo u proteklih mjeseca dana obilazeći Republiku Srpsku, vrlo su realne šanse da budemo jedna od tri prvoplasirane stranke u Srpskoj”, rekao je Stevandić.

On očekuje da će u skladu sa izbornim rezultatima, za koje smatra da će biti dobri, Ujedinjena Srpska biti u vlasti u Republici Srpskoj

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button