Politika

Stevandić: Srpska postala snažna u odbrani

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je Srpska afirmisala politiku odbrane i postala snažna, te da je sa druge strane sve ostalo iživljavanje putem američkih sankcija.

“I to je jedino što je preostalo u borbi da se mi na taj način pokušamo privoliti da pognemo glavu. Te sankcije su postale instrument ostvarivanja političkih interesa”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci komentarišući posljednje sankcije SAD pojedincima i kompanijama u Srpskoj.

Stevandić je istakao da se geopolitička moć u proteklih 15 godina promijenila, te da više nema visokog predstavnika, koji nikada više neće biti imenovan u Savjetu bezbjednosti jer nikada neće dobiti podršku Rusije i Kine.

“Prošlo je to vrijeme kada su mogli sve da nas posmjenjuju kao kada su smjenjivali 59 članova iz SDS-a i da im ukinu žiro-račune, otmu lične karte”, poručio je Stevandić.

Stevandić je dodao da je Srpska dobila međunarodnu verifikaciju i komunicira sa mnogim svjetskim i evropskim parlamentima.

Prema njegovim riječima, mnogi ljudi su dodati na listu sankcija samo da bi se proširio front protiv njih i da bi se stvorio utisak da treba promijeniti vlast i dovesti neke druge ljudi.

On je naveo da je riječ o završnom obračunu sa mogućnošću da Srpska izgubi svoju nadležnost i imovinu.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button