Ekonomija

Zanemariv broj objekata za rušenje na trasi auto-puta Banjaluka-Prijedor

Trasa auto-puta Banjaluka – Prijedor u odnosu na prvobitni plan povećana je za kilometar i po, a razlog za to je smanjenje broja objekata za rušenje, rekla je Srebrenka Golić, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, tokom posjete Prijedoru.

Ona je istakla da će u ponedjeljak biti održan sastanak, na kojem će biti razmotreno tehničko rješenje s obzirom na to da je na plan parcelizacije stavljena zaštita vitalnog nacionalnog interesa.

Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH, rekao je da je dobio dopise za trasu auto-puta u kojima se izražava negodovanje i nezadovoljstvo planom parcelizacijom.

“Broj objekata predviđenih za uklanjanje zanemariv je u odnosu na strateški projekat. Svima kojima imovina bude eksproprisana biće nadoknađena šteta, niko neće biti oštećen i to će biti sigurno na zadovoljstvo ljudi”, rekao je Mitrović.

Tokom sastanka Golićeve, Mitrovića i Dalibora Pavlovića, gradonačelnika Prijedora, bilo je govora i o željezničkom saobraćaju i inicijativi o povezivanju pruge Banjaluka – Prijedor s Bihaćem i rekonstrukcijom pruge od Bihaća ka Splitu.

Sam Pavlović rekao je da je s terena dobio informacije da je, kada je riječ o auto-putu od Banjaluke do Prijedora, ostala sporna još jedna dionica dužine oko 100 metara, gdje je, prema navodima građana, auto-put previše blizu kuća.

“Dogovorili smo da je realno moguće pomjeriti taj dio, čime smatramo da će biti riješen i taj problem”, rekao je Pavlović.

Golićeva, Mitrović i Pavlović danas su posjetili i Bolnicu “Doktor Mladen Stojanović”, a Golićeva je najavila da će u Projekat energetske efikasnosti te bolnice biti uloženo blizu pet miliona KM.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button