Banja Luka

Banjalučani željno iščekuju: Banj bus startuje najkasnije od polovine aprila

Panoramski Banj bus, koji prevozi putnike do Banj brda, trebalo bi da počne saobraćati sa dolaskom toplijeg vremena, a najkasnije od polovine aprila, potvrdili su za Nezavisne u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

“Sa dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena, a najkasnije od polovine aprila, Banj bus će ponovo početi da saobraća do najpoznatijeg gradskog izletišta”, kazali su u ovom odjeljenju.

Naglašavaju da će panoramski bus, kao i prethodne godine, imati rampu za ulaz osoba s invaliditetom, kao i za lakši prilaz majki sa kolicima.

“Banj bus će saobraćati radnim danom od 15 do 19 časova, a vikendom od devet do 19 časova. Trasa vožnje je, kao i dosad, predviđena od Fabrike obuće ‘Bema’, odnosno sa okretišta autobuske linije br. 13, do spomenika na Banj brdu”, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. Ovaj minibus odjednom može prevesti oko 20 putnika, a cijena prevoza u jednom smjeru biće, kao i do sada, jednu marku, dok je za djecu do pet godina prevoz besplatan.

“Ova vrsta prevoza do Banj brda naišla je na veoma dobre reakcije sugrađana, o čemu govori i podatak da se u toku sezone preveze oko 10.000 ljudi”, ističu u ovom odjeljenju.

Građani kažu da, od kada je počela pandemija virusa korona, kada je lijepo vrijeme, najviše vole da budu u prirodi i da im je Banj brdo jedna od omiljenih destinacija.

Sonja K, koja često vikendom ide na Banj brdo pješke, kaže da bi rado povela i majku koja je bolesna i ne može se popeti ni od rampe.

“Drago mi je što će ponovo početi da saobraća Banj bus i što će i moja majka sa mnom moći da ide na ovo predivno izletište”, ističe Sonja K.

Dragan M. obradovan je što će uskoro početi prevoz do Banj brda.

“Boravim u prirodi kad god mogu i ovo je jedno od mojih omiljenih mjesta, ali se često umorim i biće mi drago da barem u jednom pravcu mogu doći do njega prevozom”, kaže on.

“Banj bus” počeo je da prevozi građane krajem jula 2018. godine.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button