Politika

Borenović pita vlast zašto nije ispoštovala dosadašnje zaključke Narodne skupštine

Predsjednik PDP Branislav Borenović, na posebnoj sjednici Narodne skupštine, rekao je da je ubijeđen da će ishod ove sjednice biti isti kao i svih do sada.

Opet ćemo, kaže, slušati velike priče vlasti, a Republika Srpska će izaći slabija i izolovanija.

– Narodna skupština će od vas iz vlasti biti ponižena u zaključcima koji ostanu samo mrtvo slovo na papiru. Zlupotrebljavali ste vi iz koalicije i vaš lider Dodik bezbroj puta ovu instituciju. Poigravali ste se emocijama naroda, sa nultom stopom realizacije. Nekoiliko puta ste imali i našu podršku dok nismo shvatili da je to samo predstava kojom se kruni Republika Srpska – kaže Borenović.

Podsjetio je na brojne zaključke NSRS koji su odmah zaboravljeni od strane vlasti u Srpskoj, te pitao šta je sa Zakonom o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj.

Podsjetio je da ni pravosuđe u Srpskoj ne poštuje zakone Narodne skupštine.

– Nismo zaboravili februar 2020. kada je NSRS obavezala naše predstavnike u institucijama BiH da obustave donošenje bilo kakvih odluka dok se ne donese zakon o drugačijem izboru stranih sudija. I taj dogovor ste izigrali. Čujem ponovo priče oko vojske, VSTS, PDV… Gdje je vojska Republike Srpske, UIO i VSTS? I to je usvojeno u Narodnoj skupštini, dali ste rokove za uspostavljanje tih institucija. Gdje su? SIPA hapsi borce VRS, ne okupljate se da ih branite – rekao je Borenović.

Optužio je vlast da su „izvukli Srpsku na radar svjetske geopolitike, gdje se tuku velike sile“ i da su nas „zavadili sa zapadnim svijetom“.

– Slijedi otrežnjenje, buđenje. Vi ste svojim bahaćenjem i korupcijom sve nas doveli u jednu opasnu situaciju – kaže Borenović.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button