Vijesti

Dodik se sastao sa Aleksandrom Šapićem

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska ponosna na snagu koju pokazuje Beograd kao grad i Srbija kao država, te naglasio da bratski odnosi Banjaluke i Beograda trebaju biti nastavljeni.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem, Dodik je rekao da se Banjaluka, kao i Beograd, širi i napreduje u svakom pogledu i da su oba grada poželjne destinacije za život.

– Koordinacija koju ima grad Beograd i republičke vlasti Srbije očigledno je najbolja kombinacija da grad napreduje – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je sa Šapićem razgovarao o saradnji koja je posljednjih godina veoma razvijena.

– Beograd doživljavamo svojim gradom, radujemo se napretku pod vođstvom gradonačelnika Šapića, koji je veliki prijatelj Banjaluke i Republike Srpske – istakao je Dodik.

Gradonačelnik Beograda poručio je da je ovaj grad prijestonica cjelokupnog srpskog naroda, ali i grad koji je otvoren za ljude svih nacija.

– Beograd je grad u kojem živi skoro dva miliona ljudi i njegova uloga na ovom prostoru je daleko veća od prosječnog grada – rekao je Šapić.

On je istakao da se u Banjaluci i Republici Srpskoj osjeća kao kod svoje kuće, te ocijenio da je posljednjih 20 godina Dodik mnogo učinio za narod na području Srpske.

Šapić je rekao da će Banjaluka i Republika Srpska biti pozvane da sa svojim turističkim organizacijama učestvuju 13. i 14. maja na manifestaciji “Beogradski dani porodice”.

– To će biti najveća manifestacija u regionu u ovoj godini sa idejom da postane tradicionalna i da pokažemo šta su prave porodične i tradicionalne vrijednosti. Očekujemo Banjalučane i svu našu braću iz Republike Srpske – rekao je Šapić.

On je naglasio da su rijeka Drina i granice formalne stvari, ali da srpski narod treba da se drži zajedno.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button