Banja LukaVijesti

Grad Banjaluka reaguje: Krivične prijave zbog uklanjanja označenih reklamnih medija

Odjeljenje za inspekcijske poslove Grada Banjaluka, podnosi krivičnu prijavu protiv NN lica, zbog uklanjanja reklamnih medija koje su inspektori označili crvenom trakom, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Riječ je o reklamnim medijima za koje Odjeljenje komunalne policije nije utvrdilo vlasništvo, te je dostavilo Odjeljenju za inspekcijske poslove evidenciju postavljenih reklamnih medija na teritoriji Grada, iz koje se vidi da za njih nema podataka o vlasničkoj strukturi, zbog čega su prije nekoliko dana označeni službenom trakom, a na istim su istaknuti pozivi za vlasnike kako bi se utvrdile sve činjenice bitne za upravne postupke koji će uslijediti.

“Prilikom vršenja prvog inspekcijskog nadzora, inspektori su sve reklamne medije u skladu sa Zakonom o inspekcijama Republike Srpske i Pravilnikom o načinu obilježavanja zabrana izrečenih u postupku inspekcijskog nadzora obilježili službenom trakom i na istim su istaknuti pozivi za NN lica da se najkasnije do 08.02.2021. godine jave u prostorije Odjeljenja radi vršenja inspekcijskog nadzora”, navodi se u prijavi.

Krivična prijava je danas podnesena Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a uz priložene izvještaje inspektora, kao i fotografije na kojima se jasno vidi koje firme su uklanjale ove reklamne medije

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button