Sport

Holcer: Bande sa Balkana pripremaju se za otvaranje granica i “after korona žurku”

Novi direktor Savezne kriminalističke službe Austrije (BKA) general Andreas Holcer upozorava da se organizovane kriminalne bande sa Balkana i iz istočne Evrope pripremaju za otvaranje granica i “after korona žurku”.

Holcer, raniji šef specijalne jedinice koja se bavila rasvjetljavanjem korupcionaške afere “Ibica”, to jest svih okolnosti u vezi sa video materijalom koji je srušio austrijsku vladu prije dvije godine, ističe, u intervjuu bečkom dnevniku “Kronen cajtung”, da će fokus njegovog rada biti i borba protiv sajber-kriminala.

Najavio je udvostručenje službenika i posebno odjeljenje koje će se u BKA baviti sajber kriminalom.

– Dobra istraga je umjetnost. Pored uobičajenih aktivnosti, kao što je prikrivena istraga i opservacija, želim da uključim i ekspertizu nauke i eksternih eksperata sa univerziteta – naglasio je Holcer.

Kada je riječ o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u Austriji kaže da su pandemija i dobar policijski rad zaustavili kriminal protiv imovine.

– Međutim, organizovane bande na Balkanu i u istočnoj Evropi pripremaju se već za otvaranje granica i ”after korona žurku – podvukao je Holcer.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button