COVID-19

Ko će do 16 sati poslati kompletnu ponudu za nabavku vakcina u Federaciji BiH

Veleprometnici lijekovima koji su zainteresovani za nabavku vakcina za potrebe Federacije BiH imaju rok danas do 16 sati da dostave kompletnu dokumentaciju i ponudu Vladi FBiH.

Prema posljednjim informacijama, pored firmi MGM farm i Krajinagroup koje su tražile dodatnih 48 sati za dostavu ponude jer nisu obavile zadatak u datum roku (subota 11. mart), pisma namjere ispred Vlade FBiH jučer su upućena i kompanijama Bosnalijek, Medimpex, Oktal pharma i Tuzla-farm.

Ove kompanije imaju mogućnost nabavke vakcina AstraZeneca, Sputnik V i Johnson&Johnson.

Zavod za javno zdravstvo FBiH zadužen je da sagleda sve ponude kompanija koje su iskazale interes za učešće u postupku nabavke vakcine i koje će eventualno iskazati interes, te da danas do 16 sati dostave konačne ponude, s cijenom, rokom, količinom i garancijom za dobro izvršenje posla.

Nakon toga će se ponovo sastati ad hoc tim zadužen za nabavku vakcina i razmotriti sve pristigle ponude, te o tome informirasati Vladu FBiH.

Za ovu nabavku Vlada je izdvojila 12 miliona KM, a prema prvim najavama u planu je bila kupovina 350.000 doza vakcina, u prvom redu AstraZenece i Sputnik V.

Iako je na početku spominjana kao opcija čini se da je Pfizerova vakcina otpala iz federalnih kombinacija.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button