Banja Luka

Korona bukti, Stanivuković na Kopaoniku – Milada ne vidi ništa sporno, Ilić misli suprotno

Štab za vanredne situacije Grada Banjaluka odlučio je da se uvodi obavezno nošenje maske i na otvorenom na području grada, ali i da je epidemiološka situacija izuzetno teška.

Prvi čovjek grada i komandant Štaba Draško Stanivuković sjednici je prisustvovao putem video linka sa Kopaonika.

“Što se tiče prisustva samog komandanta našeg Kriznog štaba ne vidim u čemu je problem i na koji način je to moglo da utiče na naš izuzetno efikasan rad danas. On je ranije imao preuzete obaveze, ali svakako je vodio sjednicu Kriznog štaba i bio je sa nama”, kaže Milada Šukalo, gradonačelnikov savjetnik za civilni sektor.

Na pitanje novinara da li su obaveze na Kopaoniku važnije od situacije u gradu, kaže da ne razumije pitanje.

“Ne razumijem vaše pitanje s obzirom da je komandant predsjedavao ovom sjednicom”, kaže Šukalo.

U prošloj nedjelji za pet dana u Banjaluci je registrovano 597 lica pozitivnih na virus korona.

Da sve druge obaveze treba da ostanu po strani u ovakvim trenucima mišljenja je predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Mladen Ilić.

“Ovo je prioritet svih prioriteta, zdravlje građana je najvažnije. Nisam pitao gradonačelnika zašto je odsutan, ovo je prioritet i sve druge privatne obaveze treba da stavimo sa strane. Ugostio sam juče pet mladih doktora koji nisu godinu dana vidjeli dana godišnjeg odmora, prisustvo na ovakvim sjednicama je najmanje što možemo učiniti za njih”, poručuje Ilić.

Stanivuković je na službenom putu na Kopaoniku gdje učestvuje kao predavač na Seminaru studenata ekonomskih fakulteta E:KOP.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button