Vijesti

Lukač poručio da će u Srpskoj doći do izmjene zakonskih rješenja s ciljem efikasnijeg rada

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač očekuje da će u Srpskoj doći od izmjena određenih zakonskih rješenja s ciljem boljeg i efikasnijeg rada i zaštite policije i građana, te bržeg sprovođenja zakonskih normi na pravi način.

Formiraćemo radne grupe od stručnih osoba koja će iznijeti određene prijedloge koji će biti upućeni u Narodnu skupštinu Republike Srpske – rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

On kaže da će se procijeniti da li je potrebno provesti i javnu raspravu kako bi policija dobila najbolja zakonska rješenja da štiti sebe i građane na najefikasniji način.

Lukač je rekao da pripadnici MUP Republike Srpske ne smiju biti u strahu bez obzira ko ih je napao, na koji način, kojim oružjem i koliko podmuklo, surovo i brutalno.

Policija Republike Srpske mora da radi u skladu sa zakonom, a policijski službenici su obučavani da i svoj život izlože opasnosti – rekao je Lukač i dodao da napada na policiju, čak i brutalnih, ima u svim zemljama svijeta, ali nažalost i u Srpskoj.

Lukač je istakao da se Policija Republike Srpske obučava da može da zaštiti sebe i građane Srpske.

– Policija nema prava da se boji, da okreće glavu od bilo kakvog problema kojeg vidi na ulici koji ugrožava naše građane na bilo koji način i mora da reaguje i zaštiti svakog građanina Srpske kojem je potrebna pomoć – poručio je Lukač.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJAFOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Lukač je obišao taktičko-tehnički zbor MUP Republike Srpske, koji je organizovan u Banjaluci u okviru programa obilježavanja Dana policije i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

On je istakao da se taktičko-tehničkim zborovima u svim većim gradovima Republike Srpske nastojalo da se građanima predstavi sa kojim naoružanjem i opremom raspolaže MUP Srpske, a sve u cilju bezbjednosti građana.

Zbor je zajedno sa Lukačem posjetio i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button