Politika

Na 1. martu insistiraju odgovorni za stradanja i strahote

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović izjavio je da 1. mart nikada neće biti prihvaćen kao praznik za srpski narod i Republiku Srpsku i da svi koji insistiraju na tom datumu su oni sa velikom odgovornošću za ratna stradanja, strahote i sukobe unutar BiH.

Bilo kakvo insistiranje na 1. martu je insistiranje na nečemu što je jako loše i nikada neće dobiti podršku u Srpskoj. To je dan stradanja, gorčine i boli za srpski narod i bruka je od potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića što poziva na masovnu proslavu tog dana svuda i taj poziv je izuzetno ružan i podmukao – rekao je Borenović.

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša naveo je da je riječ o Salkićevoj provokaciji, jer je prema njemu Republika Srpska izdašnija nego prema 90 odsto Srba koji ovdje žive, a on ne bi bio nikakav politički faktor nigdje u BiH da mu nije Republike Srpske.

– Činjenica je da građani bošnjačke nacionalnosti ne žive životom kakvim se živi u Evropi, a žive isto kao i Srbi i svi drugi, jer nismo na onom tehnološkom i ekonomskom stepenu razvoja kakvog zaslužujemo i niko nije diskriminisan u Srpskoj zbog nacionalne pripadnosti – istakao je

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button