Politika

Nešić: Navikli smo da sve što dođe od Komšića je laž i podmetanje

Srpski, a vjerujem ni bošnjački narod nikada neće dozvoliti da budu preglasani i da im drugi biraju lažne predstavnike. Vidimo koliko je problema u zemlji napravio jedan lažni predstavnik hrvatskog naroda, a sada bi Željko Komšić da takvog pokušaju izabrati i drugima, izjavio je predsjednik DNS Nenad Nešić povodom izjave člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da “konstitutivnost u ustavima ima korjene u Sovjetskom savezu i da to nije vječna kategorija”, te da “niko u BiH neće biti manje Bošnjak, Hrvat ili Srbin ako se odrekne konstitutivnosti”.

  • Proces formiranja nacionalnih država u Evropi je završen u XIX vijeku, a na Balkanu krajem prošlog vijeka. Neka Komšić malo prošeta do Belgije i Švajcarske, kao višenacionalnih država, pa će vidjeti da se do najtananijih detalja vodi računa o konstitutivnosti – kazao je Nešić.

Podmetanje kukavičijeg jajeta
Priča o preslikanoj konstitutivnosti iz SSSR-a, smatra on, nije ništa do podmetanje kukavičijeg jajeta ili neznanje.

  • Gospodin Komšić bi trebalo da zna da su tvorci dejtonskog Ustava BiH SAD i Ričard Holbruk. Neće valjda reći da je Holbruk kopirao Ustav SSSR-a. Ne, Holbruk je kopirao Ustav SAD. I zato bi propast Ustava BiH bila mrlja na obrazu SAD koje svoj Ustav iz mnogo razloga smatraju savršenim. Entiteti su konstituenti u Ustavu BiH kao što su u SAD države. Kod nas konstitutivnost pripada i narodima, dok u Americi pripada američkom narodu. Savjet ministara je organ Predsjedništva, baš kao što je njihova vlada servis američkom predsjedniku. Način usaglašavanja zakona između Kongresa i Senata preslikan je na PS BiH, njen Predstavnički i Dom naroda. Čak je i odredba u Ustavu BiH da se entiteti mogu dogovoriti o prijenosu nadležnosti na BiH u potpunosti prepisana iz Ustava SAD – objašnjava predsjednik DNS.

Jedan čovjek jedan glas ostat će samo njegov san
Nešić kaže da Komšić sve to zna, ali da ne može da Ustav SAD proglašava lošim, pa podmeće sa SSSR.

  • Navikli smo da sve što dođe od Komšića je laž i podmetanje. Jedan čovjek jedan glas ostat će samo njegov san, a bez Republike Srpske i srpskog naroda nema ni BiH – poručio je lider DNS Nenad Nešić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button