Banja Luka

Policija u Banjaluci hapsila prosjake

Banjalučka policija juče je uhapsila šest lica inicijala N.L. iz Šapca, Republika Srbija, V.T. iz Prijedora, M.A. iz Tuzle, S.R. iz Doboja, DŽ.Š. i Z.G. iz Banjaluke zbog počinjenog prekršaja „Prosjačenje“.

Saopštili su ovo danas u Policijskoj upravi Banjaluka i dodali da su navedena lica uhapšena u sklopu akcije koja je bila usmjerenu na sprječavanje činjenja prekrašaja „Prosjačenje“ iz oblasti javnog reda i mira u okviru koje su lišili slobode.

“Lice inicijala N.L. iz Republike Srbije je sprovedeno u Terenski Centar za strance Banjaluka, dok su ostalim licima uručeni prekršajni nalozi. U okviru ovih aktivnosti lice inicijala H.A. je zatečeno u prosjačenju sa dvoje maloljetne djece, te je istom uručen prekršajni nalog i sprovedeni su u prostorije Centra za socijalni rad Banjaluka”, rekli su u PU Banjaluka.

U PU Banjaluka su kazali da je kod navedenih lica pronađen i oduzet novac koji potiče iz prekršaja.

“O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka. Provođenje navedenih aktivnosti nastaviće se i u narednom periodu, kroz obavljanje redovnih poslova i zadataka”, zaključili su u PU Banjaluka.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button