Vijesti

Previranja u Modriči: Plaketa sa simbolom Armije RBiH izbacila SDA iz koalicije

SDA je izbačena iz skupštinske većine u Modriči, a ključni razlog je plaketa koju je organizacija žena ove partije početkom ovog mjeseca uručila federalnom ministru Edinu Ramiću, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Ramić, koji obavlja funkcije potpredsjednika SDA i federalnog ministra za raseljene osobe i izbjeglice, posjetio je prije nekoliko dana Modriču i učestvovao na tribini koju je organizovala organizacija “Žene SDA”, te je nakon toga dobio priznanje u vidu plakete Armije RBiH od predsjednice Aktiva žena SDA za regiju Doboj Amine Kavazović, supruge modričkog efendije. Sve to se odigralo u sali Srpskog kulturnog centra u Modriči, a iz vrha te opštine podvlače da je zvaničan dio Ramićeve posjete protekao korektno, uz dogovore o projektima, ali da nisu bili upoznati sa ostalim, stranačkim aktivnostima.

Prvi čovjek Modriče Jovica Radulović (SDS) potvrdio je za “Glas Srpske” da su juče, a imajući u vidu sve što se dešavalo, odlučili da SDA ne bude više dio većine u lokalnom parlamentu u kojoj su od sada samo SDS, PDP, SP i dva nezavisna odbornika.

Radulović ističe da je dodjela plakete izazvala burne reakcije, zbog čega su stranke i nezavisni poslanici skupštinske većine zauzeli stav da SDA ne bude dio te priče.

“Pokušali smo da ovo prevaziđemo. Zatražili smo od opštinskog odbora SDA da se ogradi i izrazi žaljenje prema svima koje je ovaj gest povrijedio. Oni jesu izdali saopštenje, ali to nije bila nikakva ograda. Naveli su da su oni za suživot, da su svjesni reakcija i ništa drugo. O svemu će se krajem mjeseca izjasniti i Skupština opštine na sjednici”, istakao je Radulović te dodao da ih ovakav epilog dovodi u situaciju da je na strani većine 14, a u opoziciji 13 odbornika.

Radulović je ponovio da smatra da je u pozadini čin pojedinaca koji ne žele dobro Modriči ni bošnjačkom stanovništvu.

“Dosadašnji odnosi su bili i više nego dobri, a ovo je pokušaj da to bude narušeno. I dalje ostajem pri tome da ću biti načelnik svih stanovnika u Modriči i da ne dijelim ljude po naciji, te da ćemo ulagati i u one sredine u kojima su većinski Bošnjaci”, zaključio je Radulović.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button