Svijet

Putin: Primorali su nas

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Zapad koristi doktrinu ljudskih prava da uništi suverenitet drugih država.

“Želeo bih da istaknem da je trenutna humanitarna kriza rezultat konstantnih pokušaja kolektivnog Zapada da unište suverenitet ostalih i osiguraju sopstvenu dominaciju”, rekao je Putin na moskovskoj konferenciji povodom obeležavanja 75. godišnjice usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, prenosi Tass.

Dodao je da Rusija ostaje posvećena ljudskim pravima uprkos duplim standardima Zapada što je primoralo Moskvu da se odrekne članstva u nekoliko međunarodnih organizacija.

Prema rečima ruskog lidera, Savet Ujedinjenih nacija za ljudska prava, Savet Evrope i druge internacionalne institucije su pokazale političke predrasude prema Rusiji od izbijanja konflikta u Donbasu i Novorusiji.

“Uzimajući u obzir stav Zapada prema Rusiji, naša zemlja je bila prinuđena da se povuče iz međunarodnih organizacija, ali nastavlja da ispunjava svoje obaveze u sferi ljudskih prava”, rekao je Putin.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button