Banja Luka

Stanivuković: Imamo nekoliko rješenja za problem s “Autoprevozom”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da Grad ima nekoliko opcija za rješavanje problema sa „Autoprevozom“ kojem je Rješenjem Okružnog privrednog suda Banjaluka odobreno da može da uđe u posjed nepokretnosti na lokaciji Stara autobuska stanica u centru Banjaluke.

Stanivuković je za CAPITAL rekao da je tema oko zemljišta u centru grada suštinski važna.

„Evidentno je da će se proces u vezi sa spornim zemljištem rješavati u mom mandatu i spreman sam preuzeti tu odgovornost i riješiti sve u najboljem mogućem interesu Grada“, naveo je Stanivuković.

Dodao je da Grad sada ima situaciju u kojoj je sve izgubljeno, od parkinga na lokaciji Stara autobuska stanica, zgrade Muzeja savremene umjetnosti i prostora ispred muzeja.

„To je sud presudio i to po izvršenju može sve da pripadne „Autoprevozu“. Da li i kako je to urađeno i čija je krivica u prošlosti za to, to je drugo pitanje. A pitanje s kojim se sad hitno moram baviti je kako iz takvog najtragičnijeg mogućeg epiloga izvući nešto maksimalno pozitivno za Grad“, istakao je Stanivuković.

On naglašava da postoji nekoliko opcija, koje mogu biti „sreća u nesreći“.

„Već su mi na stolu određene ponude koje su došle direktno i indirektno od ljudi iz „Autoprevoza“, kao i o određenim razmišljanjima koja u Gradskoj upravi postoje. Mislim da ćemo jednu takvu situaciju moći da izvučemo maksimalno pozitivno po više osnova“, istakao je Stanivuković.

Na pitanje koje su to ponude i opcije da se ovaj problem riješi, Stanivuković je rekao da je prerano da govori o tome jer nije bio zvaničan sastanak o tome.

„Vrlo brzo ću zvati predstavnike “Autoprevoza”. Imamo mnogo aktuelnih tema, piralen, kino Kozara, neki drugi projekti. Cijenim da će prijedlog budžeta biti uskoro završen i da ću početkom aprila otvarati te velike predmete i jedan po jedan rješavati. To je, vjerujte, po hitnom postupku, s obzirom na niz stvari koje još dolaze na red“, naglasio je Stanivuković.

U međuvremenu će, dodao je, Grad iskoristiti pravna sredstva i žaliti se na Rješenje suda o uvođenju u posjed „Autoprevoza“.

„Obaveza nam je da se, gdje god postoji mogućnost, Grad bori. Postupaću po onom što kaže Odsjek za pravna pitanja i ne želim da sutra bilo ko kaže da nismo iskoristili sve pravne lijekove“, rekao je Stanivuković.

Dodao je da nije tačno da predstavnici „Autoprevoza“ nikada nisu pozvani u Gradsku upravu i da su razgovarali kada je bio aktuelizovano pitanje javnog gradskog prevoza.

Portal CAPITAL objavio je danas da je Okružni privredni sud Banjaluka donio Rješenje kojim se „Autoprevozu“ dozvoljava ulazak u posjed zemljišta na lokaciji Stare autobuske stanice u centru Banjaluke.

Okružni privredni sud Banjaluka pomenuto rješenje je donio 9. marta ove godine.

„Izvršenje radi predaje u posjed nepokretnosti će se sprovesti tako što će sudski izvršitelj, nakon što udalji lica i ukloni stvari sa nepokretnosti, predati nepokretnosti u posjed tražiocu izvršenja“, navedeno je u sudskom rješenju koje je u posjedu portala CAPITAL.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button