Banja Luka

Stanivuković objavio snimak dronom iznad „Kajaka”: Danas iznose stvari, sutra postavlja traku


Iz “Kajak – terese” danas je počelo iznoštenje stvari, napisao je na društvenim mrežama gradonačelnik Banjaluke Draško Stanovuković.
On je objavio snimak dronom iznad tog lokala na kojem se vidi kako nekoliko lica prenose neke stvari iz donjeg dijela objekta.
Stanivuković u svojoj objavi tvrdi da je, kako je naveo, “advokat Dragičević odustao od odbrane porodice Radišić u predmetu “Kajak – terasa”.
“Očigledno je svima jasno da je ovaj slučaj neodbranjiv. Danas je počelo iznošenje stvari iz ovog, do juče nedodirljivog lokala, a unošenje pravde u naš grad. Sutra će biti postavljene i trake, kao posljednji korak pred rušenje ovog, nelegalno postavljenog objekta”, napisao je gradonačelnik Banjaluke.
Podsjetimo, gradonačelnik je u petak iznio nalaze “Tima za reviziju”, po kojem je dio restorana “Kajak”, koji je u vlasništvu sina biznismena Mileta Radišića, izgrađen na gradskom zemljištu i bez potrebnih dozvola. Kako je rekao tada, taj objekat će biti srušen jer je, prema regulacionom planu, tu predviđeno zelenilo.
Srećko Radišić mu je na to odgovorio da plaćaju kiriju od 3.300 KM i da gradonačelnik pravi dramu bez potrebe. Istakao je da je u toku postupak legalizacije objekta i da smatra da u čitavoj priči nema ništa sporno.
Stanoviković je kasnije resornom ministarstvu uputio urgencija da se dozvoli nastavak procedure, koja uključuje rušenje objekta

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button