Vijesti

Stevandić razgovarao sa predsjednikom Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Aleksandrom Bjelskim

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, sa predsjednikom dr Nenadom Stevandićem na čelu, razgovarala je u Sankt Peterburgu sa predsjednikom Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Aleksandrom Bjelskim, o pitanjima daljeg razvoja bilateralnih odnosa Zakonodavne skupštine i Narodne skupštine, u okviru protokola potpisanog u Banjaluci. Sastanku su prisustvovali i predsednik Odbora za budžet i finansije Mihail Barišnikov i predsjednik Stalnog odbora za urbanizam, zemljište i imovinska pitanja Valerij Garnets.

Na sastanku je utvrđena potreba za daljim jačanjem međuparlamentarnih veza, kroz redovnu razmjenu informacija i održavanje zajedničkih kulturnih i sportskih događaja. Na sastanku se naglasilo da je Republika Srpska je jedan od prioritetnih partnerskih regiona Sankt Peterburga, te da shodno tome postoji jasna potreba za razvijanjem i turističke saradnje .

Pored toga, na sastanku je bilo govora i o perspektivama zajedničkih aktivnosti u sferi privrede, a posebno o realizaciji projekta „Tehnopark Sankt Peterburg – Banja Luka“.

Predsjednik Stevandić navodi da su u okviru razvoja ovog projekta vlasti Republike Srpske već dodijelile zemljište za izgradnju zajedničkog naučno-praktičnog centra.

„Izgradnja tehnološkog parka je naravno bila prva tačka dnevnog reda i radosni smo da je ova tema pokrenuta, ne samo od strane gospođe Matvijenko već i od Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga. Finalizacija ovog projekta na najbolji način pokazuje značaj povezivanja između ljudi i djeljenja zajedničkih ideja“ rekao je Stevandić nakon sastanka.

On dodaje da su zajednički projekti temelj bolje budućnosti, jer će oni omogućiti da mladi ostanu u svojim zemljama, te razvijajući naučne projekte daju pun doprinos boljem životu svojih građana i boljem odnosu među državama.

Predsjednik Stevandić pozvao je predjsdnika Bjelskog da posjeti Banjaluku i Republiku Srpsku kako bi zajednički započeli nove projekte.

Uz predsjednika Stevandića, delegaciju Narodne skupštine Republike Srpske čine još narodni poslanik Igor Žunić i generalni sekretar Narodne skupštine Boran Bosančić.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button