Banja Luka

Tokom ove godine Grad će sufinansirati sanaciju fasada na šest zgrada


Grad će tokom ove godine sufinansirati radove na sanaciji fasada na šest stambenih zgrada zajednica etažnih vlasnika, koje su izabrane putem javnog poziva i sa kojima su potpisani ugovori prošle godine.

Zbog neuspjelih procedura javnih nabavki, ovaj projekat jačanja energetske efikasnosti, uz učešće zajednica etažnih vlasnika, nije realizovan prošle godine, te je planirano da bude realizovan tokom ove godine za šta je Nacrtom budžeta Grada planirano 180.000 KM.

-Tek kada riješimo ovih šest zgrada, koje su izabrane na pozivu provedenom 2019. godine, pod uslovom da se obezbijede dodatna sredstva, možemo ići u realizaciju nekog drugog projekta odnosno raspisivanja novog javnog poziva za sanaciju fasada – naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Ističu da tokom prošle godine, na raspisane dvije javne nabavke nije bilo prijavljenih zainteresovanih preduzeća zbog čega su obje poništene.

-Od trećeg pokušaja da se izabere izvođač radova se odustalo jer je nastala situacija izazvana virusom korona – zaključili su iz resornog Odjeljenja.

Iako Grad nema zakonsku obavezu za sanaciju fasada i liftova na zgradama, već je to na vlasnicima odnosno na zajednicama etažnih vlasnika, u skladu sa mogućnostima u budžetu planiraju se i sredstava kao pomoć zajednicama u sufinansiranju ovih projekata.

Ove godine sredstva će, osim za sanaciju fasada, biti izdvojena i za realizaciju projekta sufinansiranja zamjene postojeće rasvjete u stubištima sa led rasvjetom za 13 zajednica etažnih vlasnika, po javnom pozivu iz prošle godine.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button