HronikaSvijet

U eksploziji automobila poginula kćerka bliskog Putinovog saradnika

Darija Dugina, kćerka uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina koga prozapadni mediji nazivaju “Putinovim mozgom”, poginula je u eksploziji automobila nadomak Moskve, potvrdio je agenciji Tas s Andrej Krasnov, lider pokreta Ruski horizont, blizak nastradaloj djevojci.

Krasnov je naveo da je Darija bila u automobilu svog oca, koji je vozio drugi auto, i sugerisao je da je vjerovatna meta bio sam Dugin ili možda oboje.

U policiji ruskoj agenciji nisu potvrdili identitet žene poginule u eksploziji a naveli su da je eksplodirao automobil “tojota lend kruzer” u blizini sela Boljšoj Vjazemi, u moskovskom regionu.

Kako ocjenjuje CNN, Dugin je desničarski autor i ideolog i smatra se tvorcem ili “duhovnim vođom” ruske vojne operacije u Ukrajini, kao i da ima značajan uticaj na ruskog predsjednika Vladimira Putina, zbog čega ga nazivaju “Putinovim mozgom”.

Njegova ćerka Darija (30) studirala je filozofiju na Moskovskom univerzitetu.

Ona je u martu ove godine dospjela na američku listu sankcionisanih Rusa kao urednik sajta Ujedinjeni svijet (UWI), na kojem je u jednom članku navela da će Ukrajina nestati ako bude primljena u NATO.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button