COVID-19Hronika

U Republici Srpskoj još 44 novozaražene osobe i 6 smrtnih slučajeva

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 528 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 44 osobe.

Radi se o 21 muškoj i 23 ženske osobe, od kojih je 6 mlađe, 21 srednje i 17 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 20 osoba je iz Banjaluke, po tri iz Bijeljine, Laktaša i Šamca, po dvije iz Zvornika, Nevesinja i Prnjavira i po jedna osoba je iz Istočnog Novog Sarajeva, Kalinovika, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Prijedora, Srpca, Čelinca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 42.185 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.209 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 33.898 osoba, a testirano je ukupno 195.914 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 469, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 175, a u opštim bolnicama 294.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.181 osoba, a nadzor je završen kod 137.969 osoba.

Šest smrtnih slučajeva u Srpskoj

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o osobama starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Kozarske Dubice i Banja Luke i po jedna osoba iz Kneževa i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 42.185 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.209 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button