Banja Luka

Vakcinacija vjerovatno u dvorani Borik: Najavljena kampanja “Disciplinom do zdravlja”

Gradski štab za vanredne situacije je i sa današnje sjednice pozvao građane da poštuju sve propisane mjere jer je epidemiološka situacija na području grada i dalje nepovoljna, saopšteno je iz Gradske uprave.
Preporučene su pojačane mjere higijene, te nošenje maski na otvorenom gdje nije moguće držati fizičku distancu.

U okviru preventivnih mjera, najavljena je i medijska kampanja „Disciplinom do zdravlja“ koja ima za podizanje svijesti o prevenciji širenja zaraze virusom korona.

Štab je pozvao građane da predstojeći praznik 8. mart obilježe u skladu sa epidemiološkim mjerama, bez okupljanja.

Na sjednici Štaba je dogovoreno koje će institucije činiti operativni tim za vakcinaciju, te rečeno da je potencijalna lokacija za sam proces vakcinacije dvorana Borik o čemu će se konačna odluka donijeti u narednom periodu. U vezi sa vakcinacijom, dogovoreno je da se krene sa nabavkom potrebne opreme kako bi sve bilo spremno za početak tog procesa.

Dom zdravlja Banja Luka je zbog povećanog priliva pacijenata sa respiratornim infekcijama povećao broj timova za rad u ARI ambulantama i pedijatrijskim ambulantama.

Štab je danas preporučio rad od kuće u firmama u kojima je to moguće, o čemu će biti upućen i dopis svim javnim i privatnim firmama. Takođe, u planu je i modifikacija rada u Gradskoj upravi.

Najavljene su pojačane kontrole inspekcije, te pojačan epidemiološki nadzor nad firmama i ustanovama.

Sljedeća sjednica Štaba biće održana u srijedu, u 11 časova, a po potrebi – i prije.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button