Banja Luka

Važna poruka iz Doma zdravlja Banjaluka: Počinju sistematski pregledi budućih prvačića

Sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole počinju u srijedu i trajaće do 1. maja ove godine, poručili su iz banjalučkog Doma zdravlja.

Dodali su da će se sistematski pregledi obavljati u specijalističkim ambulantama iz pedijatrije na lokalitetu Poliklinike za svu djecu koja su evidentirana kod pedijatra u Domu zdravlja i koja su rođena u periodu od 1. januara do 1. septembra 2015. godine.

“Pregledi će se obavljati u dvije smjene. Djecu će pregledati pedijatri kod kojih su evidentirani, a roditelji će biti telefonski obaviješteni o terminu pregleda kako bi se izbjegle nepotrebne gužve. Pri sistematskim pregledima djece za upis u prvi razred osnovne škole poštovaće se sve epidemiološke mjere propisane od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske”, dodali su.

Roditelji su, napominju u obavezi da na pregled ponesu medicinsku dokumentaciju djeteta i važeću zdravstvenu knjižicu.

“Ukoliko u novoj zdravstvenoj knjižici nema evidencije o primljenim vakcinama potrebno je na pregled donijetu staru zdravstvenu knjižicu ili drugi dokument o obavljenoj vakcinaciji”, objasnili su u Domu zdravlja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 051/247-347.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button