Region

Vučević: Srbi da nastave borbu za istinu bez obzira na ishod glasanja

Premijer Srbije Milorad Vučević izjavio je da će Srbija, kakav god bio ishod glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN Srbi ne treba da odustanu od borbe za istinu.

Vučević je ocijenio da će se velikim uspjehom Srbije moći smtrati ako većina zemalja sutra na sjednici Generalne skupštine UN bude protiv ili uzdržana povodom sporne rezolucije.

– To će za nas biti snažna poruka da smo neko ko zna šta je istina, da smo pravdoljubivi i da zaslužujemo bolju budućnost – rekao je Vučević za TV “Prva”.

On je ukazao da su pritisci ogromni i da postoje naznake da će Grčka ili Rumunija promijeniti stav i glasati za rezoluciju.

– Nama je potrebno kada je najteže da dobijemo novu energiju da se borimo za naše pravo na istinu, da verujemo u sebe i ne dozvolimo da nas iko ubedi da smo ono što nismo, da ne pokleknemo i ne odustanemo nego sa puno snage i vere nastavimo dalje i da svi okačimo naše zastave – rekao je Vučević.

Vučević je ocijenio da je skandalozno sve ono što se dešava u vezi sa ovom rezolucijom, od činjenice da sama BiH nije to usvojila, nego je to jednostrani akt ambasadora u UN Zlatka Lagumdžije, što je direktno kršenje onog što je definisano u BiH.

– Vraćamo se u period kada je sve propadalo, umjesto da pričamo o budućnosti. Kako da napravimo auto-put Beograd-Sarajevo, o investicijama, kada neko hoće da nas vrati nazad? – pita Vučević.

Vučević navodi da je najpokvarenije što se dešava Srbiji zamjena teza – da je optužuju da ugrožava zemlje na Balkanu i “kvari regionalnu idilu”, pri čemu Srbija nikome u regionu ne osporava suverenitet, a Srbiji su mnogi od njih osporili, jer su rekli da Kosovo i Metohija nije deo srpske države.

On je naveo da sesija u Generalnoj skupštini UN na kojoj će se raspravljati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici počinje sutra u 16.00 časova, a trebalo bi da traje do 19.00 časova.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button