Banja Luka

Stanivuković iznenađen: Za vanrednu sjednicu saznao sa društvenih mreža

“Umjesto da sutra, na zakazanoj sjednici Štaba za vanredne situacije zajedno sa direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske odlučimo šta je najbolje za naše sugrađane, skupštinska većina još jednom politizuje jednu od najvažnijih tema za naše građane zakazivanjem vanredne sjednice Skupštine grada”, napisao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

Dodao je da je do sada uvijek bila praksa da Štab za vanredne situacije, „uvažavajući kompetencije ljudi koji ga čine, donese odluke i preporuke u vezi epidemiološke situacije“.

“Želim da istaknem da smo do sada redovno održavali sjednice Štaba, posljednji put prije četiri dana. Međutim, skupštinska većina danas, u poslijepodnevnim časovima, zakazuje vanrednu sjednicu, za koju ja kao gradonačelnik, saznajem sa društvenih mreža. Kao što sam danas najavio, Štab za vanredne situacije Grada zasjedaće sutra u 17 časova, a ovom prilikom pozivam i ministra Šeranića da prisustvuje i iznese svoje stavove. Za mene je zdravlje naših sugrađana na prvom mjestu, zato smatram da je ispravnije bilo da se o epidemiološkoj situaciji odlučivalo na sjednici Štaba, a ne na sjednici Skupštine koja broji duplo više ljudi”, navedeno je u objavi na Stanivukovićem profilu.

Podsjećamo, zbog pogoršane epidemiološke situacije za sutra, u 14 časova, zakazana je vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button