Banja Luka

Umjesto prodaje biće poklonjen: Evo gdje će završiti namještaj “Ćućun XIV”

Namještaj koji je nabavljen za bivšeg šefa Civilne zaštite, Mladena Ćućuna, biće ustupljen Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Kupovina ovog namještaja, koji je dobio i neslavni naziv “Ćućun XIV”, podigla je puno prašine u javnosti u prethodnom periodu. Iako su oni koji su bili uključeni u njegovu nabavku smijenjeni, postavljalo se pitanje šta će biti s namještajem koji je plaćen iz gradske kase. Prvobitno su iz Grada Banjaluka najavljivali da će on najvjerovatnije biti prodat na licitaciji, ali je u međuvremenu izgleda došlo do promjene plana.

Tako će se na idućem zasjednju Skupštine grada naći odluka kojom Grad besplatno ustupa ovaj namještaj Kulturnom centru Banski dvor.

– Namještaj ćemo dati Banskom dvoru. U pitanju je stilski namještaj i ne znam šta bi drugo s njim mogli uraditi. Siguran sam da će ta ustanova kulture naći odgovarajuću svrhu za njega – rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković, objašnjavajući ovu odluku gradske administracije, navodi SrpskaInfo.

Stanivuković je u februaru na društvenim mrežama objavio fotografiju neotpakovanog stilskog namještaja u Vatrogasnom domu. Uz fotografiju je objavio i komentar da se radi o namještaju koji je kupio tadašnji šef Civilne zaštite Mladen Ćućun, “od narodnog novca, u jeku pandemije, za svoju kancelariju u Civilnoj zaštiti”.

Prema informacijama koje su stigle iz Gradske uprave, sporni namješaj je nabavljen putem direktne nabavke. Datum pokretanja javne nabavke je bio 17. mart 2020. godine a vrijednost robe sa PDV je iznosila 5.967.98 KM. Od te sume je za kancelarijski trosjed izdvojeno 1.181 KM, za radni sto 2.393 KM, a kancelarijsku fotelju 505 KM. Pored toga, nabavljena je i radna stolica, klub stolić i jarbol za zastavu.

Kupovina tog stilskog namještaja je bio jedan od razloga zbog kojih je smijenjen bivši šef Civilne zaštite Mladen Ćućun i protiv koga je aktuelna administracija podigla krivičnu prijavu, za zloupotrebu službenog položaja.

Kao reakcija na taj potez gradske vlasti Ćućun je protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića podnio tužbu za klevetu.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button